Oppdateringer

Nye bilder av valpene med sine nye eiere under C og D kull

søndag 28. november 2010

Norges kanskje mest undervurderte import

En av hundene som har Moritz i sin stamtavle
Gruetjernet`s Tyr


Nå som sesongen er over har det for oss vært svært hyggelig å se litt på årets premieringer.

Det har som vi har vært inne på før vært en meget hyggelig sesong for oss både med egne resultater og ikke minst avkom etter våre hunder.

Vi har tidligere skrevet litt om Gangster og hans avkom. Bak Gangster ligger det en hund som vi mener at kanskje er en av de importene som desverre har blitt brukt for lite i avl.

Hunden er Moritz Wom Westermoor og ble eid av Svein Tveten. Det var derimot ikke ukjente Per Formo som trente og startet Moritz på prøver.

Moritz ligger bak hele 45 av 212 premier på KV i 2010. Hele 21.23% av totalen.Mortitz hadde gode premier på prøve og har 1 AK og 3 VK som beste resultat. Han hadde også 1 premie på utstilling, selv om han nok lignet litt for mye på vår Gangster....

Moritz fikk aldri det helt store navnet i "vorsteh" verden, men ble heldigvis brukt noen ganger alikevel. Han parret i norge 3 tisper. Disse var Arja, Sør-røya`s BGR Tausa og Rypevidda`s RC Arja. Fra Arja er det kun en som er stilt og så vidt oss bekjent ingen avlet videre på.

Deriomt fra Tausa til Lars Østli er det virkelig resulater å vise til. Det samme må sies om kullet Frank Johnsen hadde på sin Arja.
Fra disse 2 kullene har det kommet en rekke stjerner som virkelig betyr noe for KV i dag. De to kanskje største er Svartjønna`s Svea til Per Formo og Kvitnyken`s Nikita til Robert Brenden, men det er mange flere. En annen ting som vi er veldig opptatt av er at mange av disse hundene havner hos "nybegynnere" mtp på fuglehund og at de lykkes meget bra disse.

Våre 4 korthår har Moritz i sin stamtavle. Det derimot mange ikke vet er at Gangster er svakt innavlet på dette blodet. Bak i vår import Algarin ligger Mark, en bror av Moritz som i ble importert til Finland.


Vi ønsker å takke de oppdretterne som så potensiale i Moritz og gir oss det gode hundematriale vi har i dag