Oppdateringer

Nye bilder av valpene med sine nye eiere under C og D kull

Tidligere hunder

Her kommer det litt om noen av våre tidligere hunder


GRYINGEN'S TY

En enorm jeger med masser av fart og trøkk. Var ikke den enkleste å dressere i fugl, men gav oss en masse glede på alle måter. Ty var veldig hard mot seg selv og jeg sa tidlig at hvis jeg får en hund som skader seg i fjellet blir det Ty. Dette fikk jeg desverre rett og og Ty måtte avlives i fjellet etter ett kraftig beinbrudd.


Revhibakken`s N-Embla
Embla er etter søster av Ty, Gryingen`s Wilma og A-sure.
Embla har en enorm jaktlyst og fantasisk søk. Desverre hadde Embla ett tidvis høyt stressnivå rundt andre hunder, samt at jeg ikke greide å dressere henne rolig i fugl på metoder jeg kan stå for å bruke. Hun fikk flotte premier både på jaktprøve og utstilling og oppfylte NVK`s krav til avl. Vi valgte og ikke avle på Embla da vi synes hennes svake sider ble for mange, spesiellt mtp dresserbarhet og stressnivå. Hun ble gitt bort som famile/jakthund i 2008.


FIN JCH JVV-98 PITKÄSAAREN ALGARIN
Algarin kommer fra Finland. Allu som vi kalte han fikk vi overta fra Sussanna og Jussi voksen og dette er noe vi ikke har angret på. Allu var en vennlig hund med ett enormt jaktvett. Det var sjelden han misbrukte noen sjanser og han har gitt oss utallige jaktopplevelser. Som naturlig rapportør og med stor ro i jaktsituasjoenen er vel Allu uten tvil den beste hunden vi har hatt gleden av og jakte over. Allu har på jaktprøve ca 50% premiering i Norge og Finland, var bla finalist i finsk derby og fikk 1 AK skog på sin første prøve i Norge.
På de 3 kull han har i Norge og Sverige er det flere som har oppnådd championat og alle uten om en vist hund er premiert.Allu er far til vår Gangster og vi gleder oss over å se mange likheter.
Allu døde som en gammel herre nesten 12 år gammel.


Könkäänvaaran Patka Birra
Birra kom til oss som liten valp. Vi så behovet for en drivene hund og falt for en finsk dame med navn Hiidenloukon Baccara. Hun bodde hos Sussanna og Jussi som vi fikk Allu fra.
Birra var en fantasisk  strihårsdachs som gav oss mye glede. Hun jaget godt, hadde godt mål og var nøye på spor. Det ble felt en rekke dyr for henne i ung alder, men det vi kanskje husker best er det fantastiske gemyttet hennes. Hun var snill mot alle og alt som ikke skulle jaktes på.
Desverre jaget Birra ut på en vei og ble overkjørt alt for ung.
Hun er sårt savnet og vi planlegger å få oss en ny etter søsteren iløpet av 2010.

Næveråsen Csz Crom
Crom ble kjøpt fra Kennel Næveråsen høsten 2003. Etter å ha sett flere av hundene etter Zenta og henne søsken var dette noe vi hadde stor tro på. Desverre fikk ingen av hannhundene i kullet ned sine testikler. De hadde alle en medfødt defekt som kalles kryptokisme. Når valpen er 6-8 uker kommer normalt testikklene ned fra buken til pungen. Hos enkelte kan dette komme mye senere, men i dette kullet har ingen fått ned sine. Desverre gjorde dette noe med adferden til Crom og han skjønte ikke rangstigen i flokken vår. Dette gjorde at vi tok ett valg og lot noen andre overta han. Før dette ble gjordt fjernet vi testiklene fra buken, og dette hjalp betydlig for hans fremtreden ovenfor andre hunder. Crom fikk en ny karriere som trekkhund. Her gjorde han suksess intill han måtte pensjoneres grunnet forkalkninger i ryggen.

Gangster
Gangster var parringsvalpen vi tok etter Algarin og Frida. Vi måtte desverre ta Gangster bort når han var 5 år gammel etter at han fikk problemer med nyre og lever. Dette kom som ett resultat av at han fikk i seg noe gift, sanynligvis muse/rottegift. Gangster var en liten hanne som ga oss mye glede på jakt og prøver. Han var tidlig jaktmoden og fikk en rekke premier, både i UK, AK og VK. Han fikk også noe overraskende 1 Pr med CK på utstilling. Han ble heldigvis tidlig brukt i avl og fikk 5 kull etter seg. Her er det en rekke premierte avkom og 1 pr hunder i 3 forsjellige kombinasjoner så langt. Mest kjent er kanskje Årdalen`s Revolution og Gruetjernet`s Tyr.